Psychiatrie

U kunt in Centrum Berkenwinning terecht bij prof. dr. Dams voor een psychiatrisch consult, dit binnen de reguliere als ook binnen de forensisch psychiatrische context.

 

De psychiater is een arts, en kan u, in tegenstelling tot de psychologen, wel medicatieadvies geven en u ook de nodige medicatie voorschrijven.

 

Tevens kunt u bij de psychiater terecht, ik nader van het stellen van de diagnose. Immers behoort dit tot de uitoefening van de Geneeskunde, welke voorbehouden is aan artsen.

 

De psychiater kan u ook de nodige attesten geven en kan medische documenten voor de verzekering, het FOD, GTB, LSA of andere instanties invullen.

 

U dient zelf fysiek aanwezig te zijn voor het invullen en ophalen van documenten of voorschriften. Deze kunnen niet door een derde afgehaald worden, maar enkel tijdens een consultatie, die u via het secretariaat kunt plannen.

 

U kunt met of zonder verwijsbrief, een afspraak plannen.

 

Indien u wenst dat prof. dr. Dams gegevens uit uw Medisch Dossier met de huisarts of andere specialisten deelt, dient u hiervoor toestemming te geven.

 

Prof. Dams draagt zowel de Beroepstitel van Psychiater als beschikt over de bijzondere beroepstitel van Forensisch Psychiater.

Psychologie

Ons team van klinisch psychologen bestaat uit kinder- en jeugdpsychologen en klinisch psychologen voor de jongvolwassenen en volwassen personen, dit zowel op locatie Leuven als op de locatie Heusden-Zolder. Zij werken nauw samen met de psychiater van Centrum Berkenwinning indien u dit wenst, maar eveneens met uw eigen behandelend psychiater of andere specialist, nadat u hiervoor toestemming gegeven heeft.

Bij de klinisch psychologen in Centrum Berkenwinning kunt u terecht voor diagnostisch onderzoek, studiebegeleiding, angststoornissen, dementieonderzoek, geheugentraining, coaching na burn-out of andere werk gerelateerde problemen, auti-coaching, coaching AD(H)D, slaaptherapie, relatietherapie, rouwverwerking, pesten op het werk of op school of ander emotionele en/of stressgerelateerde problemen.

 

U kunt zich aanmelden op eigen verzoek zonder verwijsbrief, via tussenkomst van uw huisarts of behandelend specialist of via een andere instantie, met verwijsbrief.

 

De kostprijs voor een therapeutische/diagnostische interventie bij de psycholoog, kunt u opvragen bij een van de psychologen.

 

Om een afspraak te plannen met een van de klinisch psychologen, of om te informeren of u met uw klacht eventueel in Centrum Berkenwinning terecht kunt, kunt u dagelijks tussen 8 en 20 uur contact opnemen met het Telesecretariaat.
U dient steeds te vermelden of u een afspraak wenst voor een gewone interventie door de klinisch psycholoog, of in kader van een forensisch psychologische behandeling. Deze laatste afspraken worden niet door het secretariaat gepland.

 

Er is gedeeltelijke tussenkomst voorzien door diverse ziekenfondsen voor begeleiding bij de klinisch psychologen van minderjarigen of jongvolwassenen. Al onze psychologen hebben hun erkenningsnummer hiervoor bij al de ziekenfondsen.

 

Indien de afspraak bij de klinisch psychologen niet binnen de 48 uren geannuleerd worden, wordt een verzuimvergoeding aangerekend.

Please reload

© 2020 by Sebastiaan Jacobs, Centrum Berkenwinning

Boekterheide 78, 3550 Heusden-Zolder