COVID-19

Geachte cliënt

 

Om uw veiligheid en deze van onze medewerkers optimaal te garanderen, werken de psychologen, indien u dit wenst, vanaf heden ook via beveiligde videoconsulten welke via ZOOM for Health zullen verlopen.

 

U dient dit duidelijk op voorhand kenbaar te maken aan uw psycholoog per sms, mail of via het medisch secretariaat. 

U hoeft hiervoor geen software te installeren of iets speciaals te doen.

 

U kunt via volgende wijze middels telecommunicatie met ons therapeutisch werken:

 

  1. Videoconsultatie: U krijgt een link, waarmee de therapeut u uitnodigt naar de beveiligde software ZOOM for Healtcare. U komt dan in een virtuele therapieruimte en ziet enkel uzelf en de therapeut op uw scherm.

  2. Telefonisch: U kunt ook telefonisch de afspraak doen; u belt de therapeut op haar gsmnummer en dan wordt de therapie telefonisch gehouden.

 

Zorg ervoor dat u met uw laptop en/of gsm klaar zit, zodat geen kostbare tijd verloren gaat. Immers blijft de therapietijd en de kostprijs dezelfde als voor de klassieke consultatie. 

Onze therapeuten werken afzonderlijk vanuit de beveiligde therapieruimtes in Centrum Berkenwinning om de privacy optimaal te garanderen. 

U dient voorafgaandelijk eveneens een Informed Consent te ondertekenen, dewelke u per mail of via WhatsApp verzonden zal worden en die u voorafgaandelijk aan de start van het videoconsult of het telefonisch consult terug aan de psycholoog dient te bezorgen.

 

Wat betreft de betaling zijn volgende voorwaarden geldend:

 

  1. Van zodra er een concrete afspraak vastligt, geeft de psycholoog u het rekeningnummer en het bedrag dat u dient over te maken. Doe dit ten laatste 72 uur voor de afspraak.

  2. Maak een afdruk van de transactie en stuur dit via mail terug naar de psycholoog.

  3. Bevestig vervolgens via SMS dat u heeft betaald. Zo kan de psycholoog dit gemakkelijk terugvinden in de boekhouding.

  4. De psycholoog bevestigt via mail/SMS dat zij uw betaling ontvangen heeft.

  5. De psycholoog contacteert u op het afgesproken tijdstip.

  6. Een andere betaalwijze is enkel mogelijk in voorafgaandelijk overleg met uw psycholoog.

  7. Indien u de telefonische afspraak of de videoconsultatie verzuimt of niet 48 uur voor de gemaakte afspraak annuleert, wordt, zoals bij de andere consultaties, een verzuim aangerekend.

 

Gezien de psychiater een arts is en bij haar andere afspraken gelden, dient hiervoor steeds contact opgenomen te worden met het secretariaat om met de psychiater zelf te beoordelen welke vorm van communicatie het best kan voldoen aan uw hulpvraag, rekening houdende met de veiligheid van eenieder.

 

Er wordt in de praktijk sowieso gewerkt achter een glazen scherm en zo nodig zal de arts/psycholoog een mondmasker dragen en handschoenen, voorzorgsmaatregelen waarvoor wij uw begrip vragen. 

Bij de psychiater gebeuren betalingen bij voorkeur via bancontact of via de betaalapp. 

De cliënten van de psychologen wachten op de parking en worden per sms opgeroepen om binnen te komen. Deze van de psychiater nemen plaats in de wachtzaal. Als eenieder de consultatietijd respecteert, zowel via telecommunicatie als in de praktijk, zal er geen contact zijn tussen verschillende cliënten.

© 2017 by Sebastiaan Jacobs, Centrum Berkenwinning

Boekterheide 78, 3550 Heusden-Zolder